Μαγεροπούλου Σταυρούλα, Χειρουργός Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Θεσσαλονίκη. 2310844355
Μαγεροπούλου, Μαιευτήρας, Χειρουργός, Γυναικολόγος, Θεσσαλονίκη, αφαλιστικά ταμεία, εγκυμοσύνη, τοκετός, τεστ ΠΑΠ, καισαρική, αντισύλληψη, γυναικολογία, μαιευτική Mace Advertising
Γυναικολόγος Μαγεροπούλου Σταυρούλα Θεσσαλονίκη
2310.844.355
Μαγεροπούλου Σταυρούλα
Χειρουργός – Μαιευτήρας – Γυναικολόγος
Καλέστε για ραντεβού ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας

Γυναικολογική ενδοκρινολογία

Γυναικολογία » γυναικολογική ενδοκρινολογία
Γυναικολογική ενδοκρινολογία, εμμηνόπαυση, ορμονικός έλεγχος,εγκυμοσύνη, Παρακολούθηση εγκυμοσύνης Η ενδοκρινολογία αποτελεί ιατρική ειδικότητα με αντικείμενο τη μελέτη των ορμονικών επιδράσεων στον οργανισμό κα ιτην αντιμετώπιση παθήσεων που προκαλούνται από την έκκριση και τη δράση των ορμονών. Ο γυναικείος οργανισμός έχει περίπλοκο ενδοκρινικό σύστημα με ιδιαιτερότητες τόσο στην περίοδο της κύησης όσο και στην περίοδο της εμμηνόπαυσης.

Εκκρίσεις ενδοκρινών αδένωνΟι εκκρίσεις των ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδής, επινεφρίδια, υπόφυση κλπ) επηρεάζονται από την εγκυμοσύνη με αποτέλεσμα ο έλεγχος αυτών κα ιδιαίτερα του θυρεοειδούς να είναι πρωταρχικός για μία έγκυο καθότι επιδρά τόσο στην ανάπτυξη όσο και στη ζωή του εμβρύου.

Ο μεταβολισμός της γλυκόζης επηρεάζεται επίσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Κίνδυνοι οστεοπόρωσηςΣτην περίοδο μετά την εμμηνόπαυση όπου σταματάει η παραγωγή οιστρογόνων από τη γυναίκα παρατηρούνται αυξημένοι κίνδυνοι οστεοπόρωσης, καρδιακών παθήσεων, τριχόπτωσης, αύξησης βάρους κ.α.

Σήμερα ο τακτικός έλεγχος των παραπάνω ορμονών θεωρείται απαραίτητος για τη σύγχρονη γυναίκα.

   
   
Facebook MACE Adv. MACE Adv. Online Booking Ellada Hotels Chalkidiki Hotels Grand Luxury Hotels