Μαγεροπούλου Σταυρούλα, Χειρουργός Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Θεσσαλονίκη. 2310844355
Μαγεροπούλου, Μαιευτήρας, Χειρουργός, Γυναικολόγος, Θεσσαλονίκη, αφαλιστικά ταμεία, εγκυμοσύνη, τοκετός, τεστ ΠΑΠ, καισαρική, αντισύλληψη, γυναικολογία, μαιευτική Mace Advertising
Γυναικολόγος Μαγεροπούλου Σταυρούλα Θεσσαλονίκη
2310.844.355
Μαγεροπούλου Σταυρούλα
Χειρουργός – Μαιευτήρας – Γυναικολόγος
Καλέστε για ραντεβού ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας

Παθήσεις μαστού

Γυναικολογία » Παθήσεις μαστού
Μαστογραφία,  παθήσεις μαστού, ψηλάφηση μαστού Περίπου μία στις πέντε γυναίκες, εμφανίζει καλοήθη πάθηση του μαστού κάποια στιγμή στη ζωή της. Τα περισσότερα ψηλαφητά εξογκώματα 'ογκίδια' (8 στα 10) στο μαστό είναι καλοήθη. Μπορεί αυτά να είναι κύστεις ή ινοαδενώματα (υπερβολική ανάπτυξη ινώδους ιστού) και η θεραπεία τους είναι πολύ εύκολη.

Η διαγνωστική προσέγγιση των παθήσεων του μαστού γίνεται με 3 τρόπους με το ιστορικό (κληρονομικότητα, συγγενείς με καρκίνο μαστού, κάπνισμα, ορμονικά σευάσματα κλπ), με εξέταση (ψηλαφηση) η οποία πληροφορεί για την ύπαρξη υπεράριθμων θηλών, τη συμμετρία, το σχήμα και το μέγεθος του μαστού, τον παρακλινικό έλεγχο (μαστογραφία, υπερηχογράφημα, κυτταρολογική και ιστολογική εξέταση) .

Η έκκριση από τους μαστούς μπορεί να είναι τυχαίο εύρημα ή να επαληθευτεί κατά την κλινική εξέταση ή την μαστογραφία. Η ύπαρξη εκκρίματος από την θηλή, εκτός περιόδου κύησης και θηλασμού, αποτελεί παθολογικό εύρημα. Η ασθενής πρέπει να υποβληθεί σε κυτταρολογικό έλεγχο του εκκρίματος. Κάθε έκκριση, όμως, από τον μαστό δεν προδικάζει κακοήθεια.

Μαστογραφία - Προληπτική εξέταση μαστού


Η προληπτική εξέταση των μαστών μετά την ηλικία των 40-45 κρίνεται απαραίτητη και επιβεβαιώνεται από τα παρακάτω στατιστικά:

Στην χώρα μας, όπως και στις περισσότερες χώρες του κόσμου, ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη μορφή καρκίνου στις γυναίκες η δε συχνότητά τους διαφέρει από χώρα σε χώρα. Στις Η.Π.Α. υπολογίζεται ότι ποσοστό 10% των γυναικών προσβάλλεται από καρκίνο του μαστού, ενώ ποσοστό 3% των γυναικών πεθαίνει από την μορφή αυτή του καρκίνου. Ο μεγαλύτερος αριθμός περιπτώσεων καρκίνου του μαστού παρουσιάζεται στις ηλικίες 40-75 ετών , ενώ οι περισσότεροι θάνατοι σημειώνονται στις ηλικίες 45-80 ετών.

Ετσι ο τακτικός προληπτικός έλεγχος θεωρείται αναγκαίος.

   
   
Facebook MACE Adv. MACE Adv. Online Booking Ellada Hotels Chalkidiki Hotels Grand Luxury Hotels