Μαγεροπούλου Σταυρούλα, Χειρουργός Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Θεσσαλονίκη. 2310844355
Μαγεροπούλου, Μαιευτήρας, Χειρουργός, Γυναικολόγος, Θεσσαλονίκη, αφαλιστικά ταμεία, εγκυμοσύνη, τοκετός, τεστ ΠΑΠ, καισαρική, αντισύλληψη, γυναικολογία, μαιευτική Mace Advertising
Γυναικολόγος Μαγεροπούλου Σταυρούλα Θεσσαλονίκη
2310.844.355
Μαγεροπούλου Σταυρούλα
Χειρουργός – Μαιευτήρας – Γυναικολόγος
Καλέστε για ραντεβού ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Γυναικολογία » Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα
σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, ΣΜΝ, λοιμώξεις σεξουαλικώς μεταδιδόμενες Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ή αφροδίσια νοσήματα ή σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις ονομάζονται οι μολύνσεις και οι ασθένειες οι οποίες μεταδίδονται μέσω της σεξουαλικής επαφής.

Αρκετές σεξουαλικές μεταδιδόμενες λοιμώξεις μεταδίδονται μέσω της γέννας ή μέσω του θηλασμού.

Προληπτικός εμβολιασμός


Ο προληπτικός εμβολιασμός παρέχει μέγιστη προστασία από τα παραπάνω νοσήματα τα οποία σε άλλους ασθενείς μεταδίδονται πιό έυκολα και σε άλλους πιό δύσκολα ανάλογα με το ανοσοποιητικό σύστημα του καθενός.

Η σωστή χρήση προφυλακτικών επίσης, αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην μείωση της μετάδοσης παρόμοιων μεταδιδόμενων νοσημάτων και λοιμώξεων.

Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, όπως σύφιλη, τριχομονάδες, γονόρροια, χλαμύδια, έρπητας, ηπατίτιδα, HIV κ.α.

Μερικά στατιστικά στοιχεία μας πείθουν για το μέγεθος και τις διαστάσεις του προβλήματος που ακούει στο όνομα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Το 1996, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτίμησε ότι πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι μολύνονταν καθημερινά. Περίπου το 60% των λοιμώξεων αυτών συμβαίνουν σε νέους ανθρώπους κάτω των 25 ετών και από αυτούς 30% είναι κάτω των 20 ετών. Μεταξύ των ηλικιών 14-19, ΣΜΝ εμφανίζονται συχνότερα στα κορίτσια από τα αγόρια σε μια αναλογία σχεδόν 2:1. Αυτό εξισώνεται στην ηλικία των 20. Υπολογίζεται ότι 340 εκατομμύρια νέα κρούσματα σύφιλης, γονόρροιας, χλαμυδίων και τριχομονάδων συνέβησαν σε όλο τον κόσμο το 1999.

Συχνές αναφορές των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων μεταξύ των σεξουαλικά ενεργών εφήβων κοριτσιών με και χωρίς συμπτώματα κατώτερου γεννητικού συστήματος περιλαμβάνουν τα χλαμύδια (10-25%), τη γονόρροια (3-18%), τη σύφιλη (0-3%), τριχομονάδες (8-16%) και τον ιό του απλού έρπητα (2-12%). Μεταξύ των εφήβων που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα της ουρηθρίτιδας, τα ποσοστά απομόνωσης περιλαμβάνουν τα χλαμύδια (9-11%) και τη βλεννόρροια (2-3%). Τουλάχιστον μια στις τέσσερις έφηβες στις ΗΠΑ έχει ένα σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα. Μεταξύ των κοριτσιών που παραδέχτηκαν ότι έκαναν σεξ, το ποσοστό ήταν 40%.

Ανάλογα με τη νόσο, μερικά από τα νοσήματα αυτά χωρίς θεραπεία μπορεί να οδηγήσουν σε υπογονιμότητα, χρόνιο πόνο ή ακόμα και θάνατο.

Ο εντοπισμός και η έγκαιρη θεραπεία θα βελτιώσει την υγεία του ασθενούς και θα μειώσει τις πιθανότητες μετάδοσης της οποιασδήποτε λοίμωξης.

   
   
Facebook MACE Adv. MACE Adv. Online Booking Ellada Hotels Chalkidiki Hotels Grand Luxury Hotels