Μαγεροπούλου Σταυρούλα, Χειρουργός Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Θεσσαλονίκη. 2310844355
Μαγεροπούλου, Μαιευτήρας, Χειρουργός, Γυναικολόγος, Θεσσαλονίκη, αφαλιστικά ταμεία, εγκυμοσύνη, τοκετός, τεστ ΠΑΠ, καισαρική, αντισύλληψη, γυναικολογία, μαιευτική Mace Advertising
Γυναικολόγος Μαγεροπούλου Σταυρούλα Θεσσαλονίκη
2310.844.355
Μαγεροπούλου Σταυρούλα
Χειρουργός – Μαιευτήρας – Γυναικολόγος
Καλέστε για ραντεβού ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας

Οστεοπόρωση – Μέτρηση οστικής πυκνότητας

Γυναικολογία » Οστεοπόρωση – Μέτρηση οστικής πυκνότητας
οστεοπόρωση, οστικά κατάγματα, μέτρηση οστικής πυκνότητας Η οστεοπόρωση προκαλεί τη μείωση της αντοχής των οστών, αφού μειώνεται συνολικά η οστική μάζα και αυξάνεται αντίστοιχα ο κίνδυνος πρόκλησης καταγμάτων.

Η μέτρηση της οστικής πυκνότητας είναι εξέταση η οποία πραγματοποιείται για τον έλεγχο της οστεοπόρωσης, μιας ασθένειας των οστών, η οποία συμβαίνει όταν αυτά χάνουν το ασβέστιο και γίνονται λεπτά και εύθραυστα.

Η κατάσταση αυτή εμφανίζεται κυρίως στο γυναικείο φύλο μετά την εμμηνόπαυση, όπου αρχίζει η μείωση των επιπέδων οιστρογόνων.

Οστεοπωρικά κατάγματα


Τα οστεοπορωτικά κατάγματα αποτελούν βασική αιτία αναπηρίας και θανάτου. Περίπου 1,5 εκατομμύριο οστεοπορωτικά κατάγματα συμβαίνουν ετησίως στις Η.Π.Α. Όμως, μόνον ένας στους τρεις από τους ασθενείς αυτούς έχουν εκτιμηθεί και αντιμετωπισθεί κατάλληλα για την οστεοπόρωση τους, παρά τον υψηλό κίνδυνο για μελλοντικά κατάγματα.

Η απώλεια της οστικής πυκνότητας στις γυναίκες αλλά και στους άνδρες ξεκινά από την ηλικία των 50 ετών και από την ηλικία αύτη πρέπει να γίνεται ετήσιος προληπτικός έλεγχος..

Η εξέταση της οστικής πυκνότητας είναι ασφαλής και ανώδυνη (η ακτινοβολία που λαμβάνει ο εξεταζόμενος είναι μόλις το ένα δέκατο αυτής που λαμβάνει με την απλή ακτινογραφία θώρακος).

Η μέτρηση της οστικής πυκνότητας είναι απαραίτητη και πρέπει να γίνεται σε όλες τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, ειδικότερα δε σε αυτές που πρόκειται να αρχίσουν ορμονικές θεραπείες.

   
   
Facebook MACE Adv. MACE Adv. Online Booking Ellada Hotels Chalkidiki Hotels Grand Luxury Hotels