Μαγεροπούλου Σταυρούλα, Χειρουργός Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Θεσσαλονίκη. 2310844355
Μαγεροπούλου, Μαιευτήρας, Χειρουργός, Γυναικολόγος, Θεσσαλονίκη, αφαλιστικά ταμεία, εγκυμοσύνη, τοκετός, τεστ ΠΑΠ, καισαρική, αντισύλληψη, γυναικολογία, μαιευτική Mace Advertising
Γυναικολόγος Μαγεροπούλου Σταυρούλα Θεσσαλονίκη
2310.844.355
Μαγεροπούλου Σταυρούλα
Χειρουργός – Μαιευτήρας – Γυναικολόγος
Καλέστε για ραντεβού ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας

Γυναικολογία

Γυναικολογική ενδοκρινολογία

Η ενδοκρινολογία αποτελεί ιατρική ειδικότητα με αντικείμενο τη μελέτη των ορμονικών επιδράσεων στον οργανισμό κα ιτην αντιμετώπιση παθήσεων που προκαλούνται από την έκκριση και τη δράση των ορμονών.

Αντισύλληψη – Μέθοδοι αντισύλληψης

Η ορολογία καθιερώθηκε για να κατευθύνει τις διάφορες μεθόδους αποφυγής ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, μηχανικές και ορμονικές.

Οι μηχανικές μέθοδοι στηρίζονται στην παρεμπόδιση της επαφής του σπέρματος με το ωάριο ενώ με τις ορμονικές αποφεύγεται η ωοθυλακιορρηξία και εννίοτε η παραγωγή σπέρματος, ανάλογα με τα σκευάσματα.

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ή αφροδίσια νοσήματα ή σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις ονομάζονται οι μολύνσεις και οι ασθένειες οι οποίες μεταδίδονται μέσω της σεξουαλικής επαφής. Αρκετές σεξουαλικές μεταδιδόμενες λοιμώξεις μεταδίδονται μέσω της γέννας ή μέσω του θηλασμού.

Οστεοπόρωση – Μέτρηση οστικής πυκνότητας

Η μέτρηση της οστικής πυκνότητας είναι εξέταση η οποία πραγματοποιείται για τον έλεγχο της οστεοπόρωσης, μιας ασθένειας των οστών, η οποία συμβαίνει όταν αυτά χάνουν το ασβέστιο και γίνονται λεπτά και εύθραυστα. Η οστεοπόρωση προκαλεί τη μείωση της αντοχής των οστών, αφού μειώνεται συνολικά η οστική μάζα και αυξάνεται αντίστοιχα ο κίνδυνος πρόκλησης καταγμάτων.

Παθήσεις μαστού

Περίπου μία στις πέντε γυναίκες, εμφανίζει καλοήθη πάθηση του μαστού κάποια στιγμή στη ζωή της. Τα περισσότερα ψηλαφητά εξογκώματα 'ογκίδια' (8 στα 10) στο μαστό είναι καλοήθη. Μπορεί αυτά να είναι κύστεις ή ινοαδενώματα (υπερβολική ανάπτυξη ινώδους ιστού) και η θεραπεία τους είναι πολύ εύκολη.

Προβλήματα υπογονιμότητας

Μετά την ηλικία των 35 χρόνων η αναπαραγωγική ικανότητα της γυναίκας μειώνεται δραματικά (μετά το 35ο-37ο έτος), άσχετα με τη ρυθμικότητα της εμμηνορρυσίας, οπότε αυξάνει ο κίνδυνος και η δυσκολία στην αναπαραγωγή.

Κολποσκόπηση

Κολποσκόπηση ονομάζεται η επισκόπηση του τραχήλου της μήτρας με ένα είδος μικροσκοπίου επιφανείας - το κολποσκόπιο - μετά την λήψη του επιχρίσματος κατά Παπανικολάου.

   
   
Facebook MACE Adv. MACE Adv. Online Booking Ellada Hotels Chalkidiki Hotels Grand Luxury Hotels